#2643
Lahoda
Účastník

Dobrý den, tohle téma mě zajímá. Samozřejmě, že jako nulka si také peču chléb ze špaldy.
Jsem tak spokojený, že si mohu někdy dopřát dnes již po x-tém pokusu dobrý chléb.
Ale nějaké obtíže po chlebu také mám. Necítím se po něm nejlépe, pravděpodobně je to právě tím, že přidávám klasické droždí, které si jinak neumím sám udělat. Poradíte jak připravit vlastní kvásek ?
Občas mě ta žáha také pálí, není to hrozné, ale bez toho chleba mi je lépe.

Na tu remosku se chci také zeptat. Máme pečící troubu a docela dobře slouží. Že bych si remosku také pořídil ?Zmínili jste se o hliníku. Je opravdu z hliníku něco jako byl “ešák ” ? Nebo jen vypadá jako z hliníku ? Já jen že jsme se před pár roky zbavovali právě všeho nádobí co mohlo mít s hliníkem něco společného. Byla to poplašná zpráva nebo je hliník opravdu po delším použování uvolňován a škodlivý lidskému zdraví ?

Jinak do těsta dáváme navíc 1/2 cibule, nakrájené na kousky. Chléb je měkčí a vydrží déle.
Chléb je sice potom sladší, ale i tak chutná.