#590
Damian
Správce

Dobrý den, velmi Vám děkuji za odpověď. Teď už můžu jíst krůtí maso s klidem 🙂
Kniha, ve které je lepek uveden samostatně (str. 121), se jmenuje "Výživa a krevní skupiny", vydalo nakladatelství PRAGMA 1997 a přeložil Mudr. Radim Kaňa.
Kromě lepku je zde nejasnost kolem ječmene. ZAtímco na orig. stránkách i ve vašich materiálech je uveden pro B jako neutrální, zde je uveden v zakázaných (kniha používá tento termín). Dále mouka z tvrdé pšenice zakázaná, ale těstoviny ze semoliny neutrální (semolina je tvrdá pšenice nebo ne?). Zajímavé je, že zde není vůbec zmínka o sóje, což podle vašich materiálů je pro B dost podstatné. v souvislosti s tím, se chci zeptat, zda mohu sojový lecitin? Je zde uveden recept na tzv. "membránový zkapalňující koktejl" se sojovým lecitinem. Znáte ho? Doporučujete ho?
Dále jsem v knize narazila na pískavici řecké seno jako zakázané pro B a kari prospěšné. Ale kari obsahuje pískavici. Kari mám ráda, používám často, proto by mne to zajímalo.
Píšete, že potraviny při různém způsobu zpracování mají jiné vlastnosti. Tím si tedy mohu vysvětlit, proč třeba nejsou pro mne vhodné olivy ale olivový olej je prospěšný, ječmen je neutrální ale ječný slad nevhodný, sojové produkty nevhodné,ale tamari neutrální – chápu to dobře?

(takového šťourala Vám, byl čert dlužen, co?)
🙂 🙂 🙂

Přeji hezký den.