#7247
Damian
Správce

Meggi,
při posuzování jídla na míru vhodnosti, vždy postupujeme tak, že nejprve vyloučíme (je-li to možné) nevhodné potraviny. Snažíme se vyvarovat častého užívání nevhodných potravin. Je-li potavina nevhodná, neznamená to paniku. Je nevhodná pro každodenní konzumaci, nebo v případě nemoci, protože v tom případě má možnost se nevhodný lektin projevit aktivněji. Naše tělo se docela obstojně brání mnoha atakům v každý moment, takže občas se neděje zas tak moc. Z praxe ale vím, že klienti, kteří si zvykli na výhody z BTD, jsou již citlivější na nevhodné potraviny a tak je již ani nezařazují zpět. Je to na každém, aby si dle složení stanovil vhodnost potraviny pro svůj typ. Neobsahuje-li produkt vysloveně nevhodný produkt, není námitek k jeho zařazení do výživy. Obsahuje-li produkt nevhodnou potravinu, pak záleží na dalším složení, neboť je možné, že antioxidanty si mohou poradit a není opět důvodů k panice. Jiné by to mohlo ale být v případě chronické nemoci, kdy i malé množství daného lektinu, může spustit nepříjemnou reakci, protože převažuje ve skladbě potravin a je užíván pravidelně nebo ve větší míře najednou. Je vhodné si prostřednictvím LECSteur5 – databáze lektinů – zjistit, o jaký lektin jde, který druh onemocnění způsobuje atd. Můžete se vždy zeptat buď zde nebo na [url]http://Institut.4yourtype.eu[/url].
U zmrzlin je na zvážení emulgace a možnost použití geneticky modifikovaných přísad. U čerstvých pak paradoxně v létě v horku mít jistotu bezpečného zpracování základních surovin.
Navíc zmrzlina se zde myslí jako momentálně na místě vyráběná z mnoha neidentifikovatelných ingrediencí, které nelze posoudit pro jejich rozmanitost. Obecně představuje právě pro množství skrytých ingrediencí značné riziko pro každý typ. Označení lze chápat jako obecné doporučení, ale rozhodnutí je vždy na každém z nás…
Nemám námitek proti tomu, abyste si dala nanuka Míšu, už proto, že ho nesníte kila denně;)