#7246
Damian
Správce

Meggi,
provázkovým sýrem myslíme tzv. "Korbáčiky" resp.: motouzky tvořené z měkkých sýrů, včetně italské Mozzarelly, která je pro Vás prospěšná, dokonce velmi prospěšná. Zrovna tak i z kozího a buvolího mléka.
Proč je Mozzarella prospěšná a copánky z ní už ne? Pokud si sama vyrobíte "korbáčik" jen z Mozzarelly, tak si jej dejte, ale zjistíte, že se konkrétně do tohoto druhu potraviny musí přidat další přísady, které už béčka nestíhají. Navíc způsob a hygiena výroby a značný obsah solí, je důvod, proč tento druh potraviny není vhodný pro béčkaře.
Musíme mít na mysli jeden důležitý fakt a tím je, že potraviny každým zpracováním změní svouje složení a tak mohou vzniknout i produkty, které už našemu tělu nemusejí prospívat.
Obdobně to je i u zmrzliny. Do zmrzlin výrobce přidává mnoho přísad, které jsou natolik rozmanité, že není možné posoudit každou samostatně. Ale znáte-li složení produktu, zvládnete dostatečně spolehlivě posoudit, jak moc je daný produkt nevhodný. Více u minulého dotazu.