#7279
meggi
Účastník

Děkuji Damiáne. Někdy se člověk odpovědím ohledně BTD nevyhne, zvlášť když jsou oponenti v rodině a na návštěvách.

Ta nesnášenlivost mléka zarazí proto, že mléko má dle BTD přímo vlastnosti podobné krevní skupině B a béčko na mléku a mléčných výrobcích vysloveně prosperuje. Kdyby byla nesnášenlivost mléka u 0 nebo A, tak se není čemu divit, ale takhle to údajně popírá teorii o vlastnostech a sklonech jednotlivých krevních typů.

Když do mě někdo vrtá, proč nejím tu a tu potravinu a já řeknu, že mi to škodí dle krevní skupiny, tak je pak těžké dotyčnému odpovědět, proč jemu ty potraviny vůbec neškodí ani na tloušťku, ani na imunitní systém a cítí se stejně výkonný a plný energie, jako já (když jsme stejná skupina). Pak ho o účincích BTD nepřesvědčí nic.

Neutrální potraviny neupřednostňuji, ale rozhodně je zařazuji do jídelníčku – jednak by bez nich často nebylo možné vařit a jednak kdybych jedla jen prospěšné, tak pořád hubnu a pořád mám hlad. I v knize se píše, že má být rozhodně strava složená z prospěšných a neutrálních, aby byly pokryty všechny potřebné živiny. Ohledně bílé pšeničné mouky mi nejde do hlavy, proč když je pro B neutrální stejně jako špaldová mouka, tak když si dám to samé jídlo, koláč z pšeničné mouky – přiberu, když je to samé ze špaldové mouky (a to prosím i z bílé necelozrnné), tak nepřiberu. Tohle je prostě záhada a finančně nepříjemná, 😉 protože kvůli tomu musím celý čas kupovat drahou špaldovou mouku, i když by teoreticky ta bílá pšeničná měla být ok. Takže to nechápu.