Tuto podskupinu vyšetřuje pracoviště Hematologie VFN Ke Karlovu 2 ( areál Dětské kliniky) tel. 22496 7639
Špaldy není nedostatek, ale výrobce chce vydělávat a náhražková doba mu hraje do karet:-)
Jinak, pokud chcete recepty, doporučuji knihu Kuchařka – Výživa a 4 krevní skupiny od Dr. D’Adamo, která je v češtině a obsahuje recepty pro všechny skupiny. Seznam potravin ale z této knihy nepoužívejte, obsahuje tiskové chyby.
Tyto stránky jsou jen jako depozit dosavadních diskusí. Nové stránky se staví, koncem Března 2014 by mohla být nová verze dokončena. Nové stránky jsou na dadamo.cz, kde jste si objednala seznam potravin.
Také děkujeme. Ostatní najdete v diskusích. Recepty připravujeme i ve video podobě na nové stránky.
Dobrý den, seznam je ke stažení po zaplacení zde: http://dadamo.cz/product/seznam-potravin-podle-krevnich-skupin-typebase4/
Dobrý den,jsem čerstvý zájemce o stravování podle krevních skupin…Já mám ks 0 a ráda bych se dostala k doporučeným potravinám právě pro “nulku”.Můžete mi,prosím,poradit?
Děkuji Míša
Hollandie (bílé) se není důvod vzdávat je to jeden z mála produktů pro nulky. Navíc je bezlepkový. U fazolí je potíž, jak píšete. Barva nevadí, ale vadí fazole obecná, ale to nezjistíte, protože se to nikam nepíše. Je to docela handicap, ale řešení je, buď pořizovat jednoznačně známé fazole, nebo sledovat, jak na mne působí právě konzumované. Pokud nebudete užívat fazole denně dlohodobě, jednorázově nic nepocítíte, pokud by se nejadnalo o akutní alergickou reakci…
Špaldová mouka se hodí na vaření – knedlíky – i pečení od chleba po vánočku nebo beránka na svátky. Záleží jen na její jemnosti, má kratší dobu použitelnosti, proto nekupujte více než 5 kg na týden, protože se může stát, že něco přebyde a pak je to škoda vyhodit… Placená část není nyní udržována, spíše bude lepší se rovnou dotazovat. Nebyl jsem tu, protože máme doma A a pokud ta chytne chřipku, nula díky “rodinné” toleranci, čili snížený imunitní práh, onemocněl jsem na dlohé tři neděle, proto se omlouvám, čas byl proti mě.
Víte, káva je pro nulu náročná na klouby, chrupavky a současně pokožka, vlasy a nehty… vše, co Vás činí mladou a svěží, vám káva bere:-) ale jednou za čas….ale myslím si, že se nevrátíte ke kávě:-)
Jde to:-)
Dobrý den,
ano, rozrostla se BTD o sestřičku, je přesnější, ale spíše pro obecně zdravé jedince. Také při hubnutí se hodí:-)
Rozšíření seznamu… Jde o to, že jsme se pokoušeli, ale nesetkalo se to s odezvou a tak ani nevíme, jestli byl zájem. Škoda, chtěli jsme jít touto cestou, ale chybělo obecenstvo:-) Snad změnou životních podmínek v současné době, bude větší zájem a bude i důvod seznam udělat:-)
Syntetické látky by se neměly objevovat, pokud je dokáže nahradit rostlinná celuloza. Tato želatina je čištěná, ale nevím…
Slunečnice semeno – proteiny – olej je tuk, zde je důvod, proč je jedna potravina v různých fázícch jinak hodnocena
Obecně platí, pokud netrpíte chronickými chorobami nebo nemáte extrémní kazivost chrupu, záněty, angíny, pak se postupuje jakobyste byla vyměšovač – secretor.
Domluvit si schůzku můžete s kolegou Ing.Tejmlem v Praze, ten Vám zajistí potřebné pomůcky pro odběr slin a krve pro stanovení stavu sekretotvorství a podskupiny krevní skupiny A. Cestou placeného vyšetření krevního testu Vám udělá Váš lékař, pro sekretotvorství pak odběr na Lewis antigen.
Knihy nejsou aktualizovány, jen se dotiskují, takže jsou beze změn.
Dobrý den,
nejlepší úprava masa je taková, při které nepřipálíte a nevysušíte maso:-) Možná máte na mysli vařené maso, ale na druhou stranu není na závadu ani grilované kuře nebo ryba na roštu. Obecně platí konzumovat libové maso, pokud možno z organického chovu.
Nádobí je nejlepší z nerezové oceli pro bezpečnou přípravu jídla, následuje železné nádobí i smaltované železné… Dávejte pozor na volbu hrnků a pohárků s ornamenty, kdy v oblasti dotyku retů by neměla být žádná barevná ani jiná malůvka. Některé barvy a výrobky obsahují olovo… Příbory nerez…
Damian
Dobrý den, Abundantio,
stránky jsou věčný boj. Informací je mnoho, jinak to chápe laik a když napíšete laikovi, jak to chápat, odborník se osype. Když napíšete odborně oč se jedná, laik utíká. Dvě verze stránek je docela složitý mechanismus, ale jak vidět ani to není ono. Přivítáme každý nápad jak to změnit k lepšímu pro uživatele stránek….
Konzultantem se můžete stát po roční praxi poradce a složení zkoušky. Od loňského roku si můžete vybrat nechat se certifikovat v USA nebo v Evropě na IfHI – dvouleté studium a praxe, s dalším vzděláváním jednou za dva roky certifikace (v USA nebo GB) – jedeme již 6. ročník nebo v iR4YT pro ČR a SR, kde je pro poradce BTD/GTD systém samostudia a testů, případně elektronická konzultace před certifikací, následuje roční praxe, kdy se naučíte aplikovat BTD/GTD v praxi a následuje, v případě úspěchu připuštění k certifikaci konzultant BTD/GTD.
Pokud ale navštěvujete dadamo.com a rozumíte anglicky, pak je to lepší zdroj, než národní jazykové mutace, které mají každá vlastní program obsahu.
BTD/GTD je skutečně životní styl, jehož pozitivem, mimo jiné, je správná tělesná hmotnost, respektive, vyvážený organismus pro zdraví celého těla i ducha:-)
Hezké letní dny a nezapomeňte, pijte hodně, více, než když je méně teplo:-)
Dobrý den,
porce u ženy je asi 70-80g masa, oněco málo více ryby, zelenina pak bez omezení.
Pravdou je, že jako se oblékáme podle toho, kam jdeme, zrovna tak, bychom měli přistupovat ke skladbě jídla. A nejen jídla. Uvědomit si sebe sama.
Pokud vím, že budu skládat zkoušky, pak sedím, ale myslím, takže energie bude nutná. Pak je třeba zvolit např. vlašské ořechy, citron, listový salát, lecitin, olivový olej… jednoduše potraviny, které skladbou pomáhají !promazávat! mozkové závity. Zrovna tak, pokud jdeme sportovat, je třeba, po sportu, doplnit proteiny, ale nesportovat nalačno. Jídla před výkonem by tedy měla být plánována s předstihem 12 hodin. Večeře, budete-li sportovat druhý den, by měla odpovídat záměru.
Sport je u každé krevní skupiny nastaven na jiné parametry, dle toho, jak která skupina reaguje na stres.
To, že máte brzo hlad, může svědčit o konzumaci rychlých sacharidů a méně proteinů. Vyšší poměr sacharidů vyvolá vyšší GI, který signalizuje plnost, ale následuje stejně rychlý propad do stádia potřeby doplnit energii a bohužel, většinou jsou to opět ony sacharidy, pak pomalu, ale jistě roste tělesná hmotnost.
Genotyp je vhodný, zejména, u krevní skupiny A, která bývá často v kontroverzi s poznatky a pravidly pro tuto krevní skupinu. Je totiž mnoho áček masožravců, což objasní právě onen genotyp. Součástí testu je i jídelníček a seznam potravin – elektronická verze je v angličtině.
Uzené… nebo řešeno chemickou cestou:-) uzené jednou za čas, prosím, ale není to zrovna vhodná úprava pro naše tělo 🙂
Hezké léto a držte se:-)
Dobrý den,
Konzultace probíhají pouze v Praze, Biskupcova 36. Telefon 608326426.
Členství není jen o stránkách…. Pokud máte nápad co a jak, nemusíte být člen, stačí to napsat a Lukáš se toho jistě rád zhostí…
Petro,
v orientaci nevhodných jídel, je dobré sledovat základní, skutečně nevhodné potraviny pro krevní skupinu B, kterými jsou:
Kuřecí
Kukuřice
Arašídy
Sezam
Pohanka
Rajské
Čočka
Tato jídla, je lépe obejít obloukem.
Kolik kapslí?
Postačí 2 kapsle s každou normální porcí hlavního jídla, tedy snídaně, oběd nebo večeře. Ve Vašem případě se spíše bude jednat zejména o oběd a možná i večeři.
Konzumace vyšších dávek neurychlí hubnutí.
Hubnout budeme vždy do naší standardní tělesné konstituce. Béčka mají navíc pevnější a mohutnější kostru, čímž se zkresluje skutečný poměr tělesné hmnotnosti. Spíše by bylo vhodné stanovit hmotnost poměrem tuky:kosti:voda:svalová tkáň, to napoví více.
Také bude dobré, se věnovat duchovním praktikám, které Vás naučí ovládat stres, který u béček vede k frustracím a následně zajídání těchto stavu, čímž vzniká sklon k obezitě.
Pohyb je samozřejmě také nutný. Pokud chcete hubnout za chůze a udělat si dobře také po kardiovaskulární stránce a zlepšit muskulaturu, pak používejte při chůzi současně hůlky a za týden uvidíte sama úspěch větší, než byste čekala. Zabijete několik much jednou ranou.
Hubnutí byste ale neměla posuzovat pouze z celkové tělesné hmotnosti, ale právě z oněch poměrů výše uvedených.
Při hubnutí pomocí životosprávy podle krevní skupiny, dochází k nybývání na svalové hmotě, takže i když bývá celková tělesná hmotnost “stejná” není tomu tak. Těloo je výrysovanější, pevnější, nálada se zlepšuje. Kilové úbytky, pak zaznamenáme postupně, s několikatýdenním odstupem po přechodu na životosprávu podle krevní skupiny, pokud samozřejmě, bude co hubnout:..-)
Dobrý den,
DEFLECT blokuje nevhodné lektiny, ve Vašem případě např. ono kuřecí maso. Blokátor pracuje nezávisle na ostatních příznivých potravinách. Pravidelné užívání DEFLECTu při hubnoucí kúře, je doporučeno. V ostatních případech se užívá vždy s jídlem, které není naší skupině přátelské.
Předávkování u DEFLECTu není z jedné dózy možné, denní dávka 8 kapslí je běžná.
Počet kapslí je dán spíše tělesnou hmotností a intenzitou kúry, než porcí jídla.
Abu…,
to máte jako s kamny. Kamna na uhlí a na dřevo teoreticky snesou obé topivo. Nicméně, ti, co topí správně, budou mít za méně peněz maximální výkon při nižším nakládání topiva – méně kalorií v našem světě – oproti těm, co topí, čím nemají. Vysoké náklady na topivo, údržbu a dřívější chátání zařízení…
Každá krevní skupina, zvládá své.
Tuky u krevní skupiny 0 jsou živočišné, u skupiny B živočišné a rostlinné, Krevní skupina A tuky rostlinné.
Myslím tím převahu v jídelníčku dané skupiny. Takové tuky, daná skupina potřebuje pro svůjmetabolismus.
Pro všechny obecně je také rybí tuk, ale i ten se dělí na dvě skupiny původu a to pro a B a A a AB. Rybí tuk pomáhá k posílení imunity.
Pokud budeme konzumovat přátelské potraviny naší skupině, pak naše tělesné orgány budou pracovat správně a tudíž i složení a příjem stravy bude harmonizován, proto není nutno, v takovém případě, sledovat kalorický příjem, ale složení daného jídla s ohledem k potřebám dané skupiny.
Hubení, po přechodu na tuto výživu, po první fázi, začnou nabírat zejména svalovou hmotu, ale ta, jak je známo, potřebuje stimulaci a dle této stimulace se tvoří, respektive, člověk nabere z výživy tolik, kolik si tělo žádá.
Nic není zadarmo. Jíme pořád, ale věnujeme tomu nejméně pozornosti… Proto je třeba se smířit, že jako si uděláme čas na jiné věci, je třeba si z jídla udělat zájem číslo jedna a bavit se přípravou jídel podle krevní skupiny.
Je třeba si uvědomit, že s výživou podle krevních skupin, padají konvenční pravidla výživy, opřená o poněkud starší, ne zcela vědecké teorie.
Je třeba se vyvarovat vymleté pšenici a zvolit náhradu. Zde je totiž největší problém. Diabetes, štítná žláza, neplodnost a obezita…. to vše má na svědomí právě průmyslově resp. komerčně zpracovaná pšenice užívaná do každého jídla. Záměnou například za špaldovou mouku, pocítíe rozdíl záhy…
Nulka si poradí s tukem z přátelských zdrojů bez problémů. Nízkotučné produkty nevedou k úbytku na váze, pochází-li z nepřátelských zdrojů.
Každá skupina má svá pravidla, své enzymy a proto zvládá to, co druhá ne…
U nulek je jev vegetariánství náhradou za klid pálení žáhy… Nicméně, bylo by vhodné zavést přes ryby a drůbež maso do jídelníčku a postupně i červená masa. S přibývajícími léty bude docházet k chladnutí končetin a únavě až vyčerpání, což způsobuje u nulek právě bílkovina mléčná, která zpomaluje metabolismus. S tím může přijít obezita, diabetes a nebo naopak nízká tělesná hmotnost…
Dobrý den, ano.
Dobrý den,
Colostrum není vhodné pro krevní skupinnu O.
🙂 to je hned hezčí den, když se někdo podělí o svou zkušenost:-)
Remoska vede teplo jinak. V troubě jsem to zkoušel, ale nebyl jsem úspěšný, tak zvítězila remoska. Asio bych to zkusil na 170-180°C na oněch 90 minut, ale to poznáte, až zavoní, pak se kouknete a uvidítě, když se při zmáčknutí na prostředek vrátí, máme hotovo 🙂
Mám radost, že chutná:-) u nás to je obdobné a zkuste:
Jeden týden jezte jen a jen tento špaldový chléb a po týdnu si dejte rohlík 😀
Dobrý den,
nenechávejte chléb kvasit, pak můžete právě ppocítit pálení žáhy. Dále je vhodné solit mořskou solí, ta se také projevuje formou pálení žáhy. Do hliníkové remosky jednoduše vložíte pečící papír. Mové remosky mají antiadhezní vrstvu, takže nejsou zdraví závadné.
Cibulový chléb také občas děláme, je dobrý:-)
Dobrý den,
v době, kdy jsme obdrželi výhradní zastoupení v ČR a SR, Calivita proklamovala, že se jedná o produkty navržené Dr.D’Adamo…
skutečnost je zcela odlišná a jiná. Calivita se postarala o první, velmi nepřesný, překlad knihy Dr.D’Adamo. Od té doby rozdává v rozporu se zákonem neúplný a nesprávný seznam potravin, opět vydávaný za seznam Dr.D’Adamo… Z řad prodejců produktů Calivita se rekrutují i pseudoporadci, kteří nejsou certifikováni pro BTD/GTD poradenství.
O daných produktech víme, složení je víceméně opsáno z originálu, který ale prochází vývojovou změnou, což Calivita nezaznamenala.
Její produkty NEMAJÍ nic společného s Dr.D’Adamo a jeho teorií o výživě podle krevních skupin a podle genotypu…
Jak pečeme my:
1kg špaldové mouky
10g suchých kvasnic
1 lžíce mořské soli
2 lžíce drceného kmínu
1/2 pytlíku ovesných vloček
hrst vlašských ořechů
1 litr teplé vody
Suchou směs smísíme, přidáme téměř celý litr teplé vody a těst ručně prohněteme v těsto trochu vláčné, pokud je bez vloček, pak do bochníčku. V praxi je to tak, že se těsto spojí a po chvilce se začně lepit a sbírat zbytky těsta po míse.
Okamžitě dáme do formy – remosky vymazané olivovým olejem a pečeme při teplotě cca 170°C (alobalem přikryté víko) 90 minut….
Hodně štěstí a dejte vědět. Příprava cca 15 minut.
Fenykl je v pořádku.